מרכז המבקרים של היישוב מפגיש קבוצות מבקרים עם חיי היישוב והאידאולוגיה העומדת בבסיסו.
עיבדנו מספר תוכניות המקיפות את מגוון הנושאים הסובבים סביב הדו-קיום שהיישוב מגלם, החל מהרצאות קצרות ועד פעילות של סדנא בת יום, הכוללת ארוחת צהרים או ערב.
• הרצאות בנושאי חינוך: מפגש עם גן הילדים ועם בית הספר היסודי הדו-לאומיים, ההתמודדות היומיומית עם שילוב התרבויות השונות בתוך תכנית לימודים אחת ועל עבודת הצוות האדוקה של המורים היהודים והמורים הערבים. המפגש יכול להיות מופנה לקהל של מורים ומחנכים, אך גם לבתי ספר המעוניינים להפגיש את התלמידים שלהם עם מציאות שונה.
• הרצאות בנושא דו-קיום דתי: מפגש עם המרקם הדתי המגוון של נווה שלום, על תושביו היהודים, המוסלמים והנוצרים, ביקור במרכז הרוחני של הכפר - "בית הדומיה סאקינה" והכרות עם משנתו של ברונו הוסאר, מייסד הכפר. ניתן לערוך הרצאה ו/או סדנה עם נציגי הדתות השונות שבכפר, אשר יסבירו כיצד מתנהל הלכה למעשה הדו קיום הדתי בכפר.
ניתן גם לארגן ימי תפילה והתכנסות מיוחדים.
• הרצאות בנושא הדו-קיום הבין-תרבותי: הכרות עם האפשרות של תרבויות שונות לדור יחדיו, תוך כדי כבוד הדדי, מבלי לאבד את הזהות התרבותית. תושבי המקום יוכלו להסביר כיצד מתקיים דו-קיום כזה הלכה למעשה בכפר.
• הרצאות בנושא הקונפליקט הישראלי-פלסטיני: נגיעה בסוגיות הפוליטיות הנובעות מהחיים המשותפים בכפר, קבוצות דיון, הרצאות של דובר פלסטיני ודובר ישראלי.